Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Anniina Iivarinen ja Marianne Holmberg. Yhteydenotot ja palautteet:

Kutsu päättäjä ulos 2021

ke 16. kesäkuuta 2021 14.15.00

Suomen Latu kannustaa jäsenyhdistyksiä kutsumaan päättäjät ulos syksyllä 2021. Yhdistys voi pitää tapahtuman omavalintaiseen aikaan syksyn aikana.

Suomen Latu jäsenyhdistyksineen on Suomen suurin ulkoilun ja ulkoliikunnan puolestapuhuja. Järjestö on valinnut liikuntapoliittiseen keskusteluun osallistumisen yhdeksi strategiseksi painopistealueekseen ja haluaa rohkaista jäsenyhdistyksiään edistämään liikuntapaikkojen rakentamista, ylläpitoa ja kehittämistä omassa kunnassaan.

Suomen Latu toteuttaa yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa syksyn 2021 aikana Kutsu päättäjä ulos -kampanjan, jossa yhdistykset ulkoilevat yhdessä oman kuntansa päättäjien ja viranhaltijoitten kanssa ja keskustelevat ulkoiluasioista ja ulkoiluolosuhteiden parantamisesta.

Kutsu päättäjä ulos -tapahtumien tavoitteena on matalan kynnyksen hyväntuulinen tilaisuus, jossa yhdistykset voivat saada leppoisasti tuntumaa vaikuttamistyöhön.

Tavoite on vahvistaa yhdistysten kykyä ja halua tehdä vaikuttamista sekä toisaalta esitellä vaikuttamistoimintaa yhdistyksille, jotka eivät ole sitä aikaisemmin tehneet.  Samalla yhdistys vahvistaa suhteitaan kunnan päättäjiin ja tekee yhdistystä ja sen toimintaa tunnetuksi päättäjien keskuudessa.

Kampanjaan kutsuttavia ovat erityisesti viranhaltijat ja kuntavaaleissa valitut, uudet ulkoiluun ja liikuntaan vaikuttavat luottamushenkilöt. Paitsi tapaamista, heille kannattaa tarjota myös tietopakettia ulkoilun ja liikunnan merkityksestä kunnassa.

Tilaa materiaalipaketti

Tapaamista varten voit tilata meiltä materiaalipakettia, joka sisältää 10 kpl kutakin:
- Latu&Polku-lehti
- Taittomuki
- Ulkoilusta hyvinvointia kuntalaisille -haitari
- Jokamiehenoikeudet -haitari

Tilauslomakkeen löydät täältä: www.lyyti.in/kutsu_paattaja_ulos2021

Aineistopankki

Olemme tehneet aineistopankin tilaisuuden järjestämisen helpottamiseksi. Löydät sen täältä:
yhdistyspalvelut.suomenlatu.fi/fi/aineistot/viestinta/vaikuttaminen

Sieltä löytyy:
1.Tapahtuman suunnitteluohje, jossa on vinkkejä tilaisuuden suunnitteluun
2. Kutsupohja, jota muokkaamalla voit personoida päättäjille lähetettävän kutsusi
3. Suomen Ladun kuntavaaliteemat. joista voit poimia keskustelunaiheita, jos ne sopivat omalle paikkakunnalle
4. PowerPoint-slidet, joita Nurmijärven Latu ja Polku käytti 2019 omassa tilaisuudessaan esitellessään toimintaansa. Tämä on yksi malli, miten voi toimia.
5. PowerPoint-slidet: Paljonko ulkoilua harrastetaan, mikä sen merkitys on ja kuinka sitä voi kunnassa edistää.

Lisätietoja: anne.rautiainen@suomenlatu.fi