Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Kuka nyt? Helena Alppi

Kuka nyt? Helena Alppi

to 21. tammikuuta 2016 11.35.00

Kuka nyt? -palstalla esitellään Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveja. Tällä kertaa vuorossa on Helena Alppi Ikaalisten Kuntoilijoista.

Nimi: Helena Alppi
Yhdistys: Ikaalisten Kuntoilijat ry
Latuvuosia takana: Kaikkiaan 33 vuotta, josta aktiivisena noin 20 vuotta

Lajisi?
Oikeastaan olen lajien suhteen kaikkiruokainen, joskus on mukava kokeilla myös jotain uutta. Hankin pari vuotta sitten uuden polkupyörän ja kesän mittaan siihen kertyy jokunen sata kilometriä, retkipyöräily olikin viime vuonna tapahtumissa mukana, kuten tänäkin vuonna.
Hiihto kuuluu talvisiin harrastuksiini lumitilanteesta riippuen.
Viime kesänä aloitimme yhdistyksessä frisbeegolfin pelaamisen, joka jatkuu tulevana kesänä myös. Saimme frisbeegolfista kurssin Suomen Ladun toimesta viime vuonna.

Miksi liityit Suomen Latuun alunperin?
Halusin jotain mielekästä tekemistä vapaa-ajalle. Aluksi en niinkään osallistunut itse tapahtumiin, ainoastaan laturetkiin, vaan olin kahvia keittelemässä melontareitin varrella ja Sata-Hämeen hiihtovaellusreitin (Ähtäristä-Ikaalisiin) Ikaalisten osuudella monena vuonna.
Jossain vaiheessa osallistuin Ikkun syyskokoukseen ja tulin valituksi johtokunnan jäseneksi. Toiminta ikään kuin imaisi mukaansa. Olen ollut järjestämässä erilaisia tapahtumia, ollut mukana vaelluksilla ja hiihtoretkillä Lapissa sekä toiminut myös rahastonhoitajana ja puheenjohtajana.
Päivääkään en ole katunut liittymistäni, päinvastoin olen saanut kokea elämyksiä ja käydä paikoissa, joihin ei ehkä muuten tulisi mentyä, sekä saanut paljon hyviä kavereita.

Mikä on parasta latutoiminnassa?
Kuten varmaan moni muukin latulainen on todennut, parasta latutoiminnassa on yhdessäolo toisten samanhenkisten ihmisten kanssa ja rakkaus luontoon sekä nauttiminen eri vuodenaikojen tarjoamista mahdollisuuksista liikkua luonnossa.

Ja yhdessä tekeminen, talkoohenki:
Kolme vuotta sitten sain vinkin erään toisenyhdistyksen silloiselta puheenjohtajalta, että Kiilopäällä tarvitaan talkoolaisia. Kipinä syttyi heti ja ennen kuin huomasinkaan olin jo matkalla Kiilopään kevätsiivoustalkoisiin. Aikaa niissä talkoissa vierähtikin kolme viikkoa. Tämän jälkeen olen ollut talkoissa vähintään kaksi kertaa vuodessa, parhaina vuosina kolme kertaa. Talkootyötä on kuusi tuntia päivässä ja vastineeksi saa majoituksen, ruokailut ja harrastusvälineet. Vapaa-ajalla pääsee tunturiin joko hiihtämään tai vaeltamaan.

Kiilopäälle on aina mukava mennä, ystävällinen henkilökunta ottaa meidät talkoolaiset avosylin vastaan.
Olin talkoilemassa viime joulun ja uuden vuoden aikaan ja eräs saksalainen pariskunta sanoi: "On kuin olisi tullut kotiin", - kertoo jotain Kiilopään hengestä.

Millainen yhdistys on Ikaalisten Kuntoilijat?
Pyrimme suunnittelemaan toimintaamme tapahtuvaksi lähiseudulla, jotta useammalla olisi mahdollisuus osallistua tapahtumiin.
Ikkulla on ympäri vuoden erilaisia liikuntatapahtumia, kuten hiihtoa , pyöräilyä, viikonloppuretkiä talvella ja kesällä, ruskaretkiä lähiseuduilla sekä ruskavaellus, joka suuntautuu johonkin päin Lappia.

Lisäksi pidämme avantosaunaa auki kahtena iltana viikossa lokakuusta-huhtikuuhun yhteistyössä Ikaalisten kylpylän kanssa.
Meillä on myös jonkin verran yhteistyötä kaupungin liikunta- sekä puistotoimen kanssa.

Mikä liikuttaa sinua juuri nyt?
Ikaalisissa liikuntatarjonta on monipuolista kansalaisopiston ja kaupungin liikuntatoimen puolesta myös vanhemmalle ikäluokalle.
Kuten edellisessä osiossa kerroin, Ikkukin laittaa "lusikkansa soppaan" tarjoamalla yksittäisiä luonnossa tapahtuvia liikuntamuotoja, ainoastaan avantouinti on jatkuvaa talviaikana.

Tällä hetkellä ykkösenä on hiihto. Saimme sen verran lunta, että saatiin ladut jäälle, jossa on eri mittaisia lenkkejä.
Toinen lajini näin talvella on vesijumppa, jossa käyn aktiivisesti noin kolme kertaa viikossa.

Terveiset lukijoille?
Jäsenistö ikääntyy. Toivon, että pysyt kuitenkin liikkeellä omien kykyjesi ja voimavarojesi mukaan.
Jos liikunta ei ole kuulunut arkeesi, niin aloita tänään, ole utelias, mene katsomaan mitä oman paikkakuntasi latuyhdistys tarjoaa, tai lähde vaikka talkoilemaan Kiilopäälle. Siellä liikunta tulee ikään kuin huomaamatta, koska on melkein pakko kiivetä Kiiilopään huipulle maisemia ihailemaan.

Ladataan...