Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Kevätkokouksen tunnelmia

Kevätkokouksen tunnelmia

ti 2. toukokuuta 2017 08.27.00

Suomen Ladun kevätkokous järjestettiin Ramsinniemessä lähellä Kallahdenniemeä, jota syystä voi kutsua Helsingin helmeksi.

Ennen viime vuoden sääntöuudistusta käytimme vielä sanaa liittokokoukset, tuttavallisemmin "liittikset" mutta uusien sääntöjen myötä on tämä sana jäänyt historiaan, koska Suomen Latua ei enää kutsuta liitoksi vaan järjestöksi.

Lauantaipäivän ohjelma koostui erilaisista kanavista, työpajoista, johin kokousväki hajaantui kukin mielenkiintonsa mukaan. Ankkuri-jäsenrekisteri tuli jälleen osalle tutummaksi, uusi yhdistyspalvelu-sivusto esiteltiin ensimmäistä kertaa, Suomen Luonnon päivät ja etenkin Nuku yö ulkona -tapahtumaa avattiin tarkemmin. Aluetoiminnan hyviä käytäntöjä Savo-Karjalan ja Lounais-Suomen latualueella jaettiin aluetoiminnasta kiinnostuneille. Bonuksena tässä työpajassa sai vielä kuulla miten Järvenpään Ladussa toimitaan. Sen yksi parhaimmista käytännöistä lienee vuotuinen kehittämisseminaari. Lisäksi tarjolla oli kanava siitä miten uusia jäseniä hankitaan ja mitä Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on tai voisi olla Suomen Ladussa. Koosteet kanavista löytyvät kotisivuilta.

Työpajatyöskentelyn jälkeen oli aika lähteä ulos tunturikerho Kavtsin kanssa. Juha Kelkka oli etukäteen suunnitellut erimittaisia lenkkejä mutta lopulta kukin taisi kävellä sen verran kun hyvältä tuntui. Eksymisen vaaraa ei juuri ollut. Myöhästymisen vaaraa sitäkin enemmän, sillä paikka on todella upea ja sääkin oli kohtuullinen. Matkan varrelle mahtui kätköilyä, kuvaamista sekä kummastelua. Viikon päivät niemen kärjessä oleskellut pikkukajavakin oli iloksemme paikalla edelleen. 

Lauantaipäivän ohjelmassa oli jäljellä vielä aluekokoukset sekä saunominen ennen Latugaalaa. Vapaaehtoistoiminnan työryhmän ideasta päätettiin palkintojen ja tunnustusten jakaminen suorittaa aiempaa juhlallisemmin, omana ohjelmanumeronaan lauantai-iltana aiemman sunnuntai-aamun asemesta. Palautteiden perusteella tässä onnistuttiin hyvin, josta erityiskiitokset työryhmän jäsenille.

Viikonlopun aikana oli myös mahdollisuus tutustua maastopyöräilyyn. Paikalla oli pääkaupunkiseudulta useita ohjaajia, jotka pääsivät kojeistamaan pian kiertueelle lähteviä Cubeja sekä opastamaan lajista kiinnostuneita. Myös Peltsi ennätti piipahtamaan paikalle ja näyttipä paikalla olevan telttasaunakin. 

Sunnuntain kokous sujui osaavasti ja sujuvasti Suomen Retkiluistelijoiden puheenjohtajan Seppo Sihvosen toimesta. Läsnä oli 61 yhdistystä ja 101 virallista kokousedustajaa. Olisi tilavaan auditorioon enemmänkin mahtunut mutta hyvä määrä kuitenkin kevätkokouksen ollessa kyseessä. Äänestyksiä ei ollut tiedossa eikä niitä myöskään tullut. Vuosikertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin sellaisinaan. Runsaasti kuvamateriaalia viikonlopusta löytyy Facebookista ryhmästä Suomen Latu - järjestön kokoukset.

Lopuksi vielä nimetön osallistujapalaute: 
"Latulaisuus jää puolitiehen, jos ei ole mukana yhteisissä tapahtumissa ja toiminnassa. Olin aivan hämmästyksissäni vuosi sitten ensimmäisessä kokouksessa, kun tajusin, mistä tässä on kysymys. Ja sitä suuremmalla syyllä voin sanoa, että on hienoa olla latulainen ja toimia yhdessä latulaisena."

Teksti: Johanna Yli-Opas

Ladataan...