Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Jyväskylässä vietettiin antoisa syyskokousviikonloppu

Jyväskylässä vietettiin antoisa syyskokousviikonloppu

to 16. marraskuuta 2017 11.37.00

Suomen Ladun 79. syyskokousviikonloppua vietettiin Jyväskylässä Laajavuoren maisemissa Jyväskylän Ladun isännöimänä.

Ilmoittautuneita oli yli 150 henkilöä ja vuosikokouksessa edustajia 72 eri yhdistyksestä. Kevätkokouksen tavoite saada paikalle edustajat 80 yhdistyksestä on siis hyvinkin mahdollinen.

Perjantai-iltana vertaislatulaiset kouluttivat Ankkurin käyttäjiä ja toimiston väki koulutti Yhdistyspalvelu-sivustoa. Päivän päätteeksi käveltiin laavulle makkaralle ja mehulle. Muutamat huiputtivat vielä Laajavuoren ja saivatkin nähdä kaupungin upeassa iltavalaistuksessa.

Lauantai oli omistettu perheliikunnalle, aamupäivällä asiantuntijaluentojen kautta ja iltapäivällä ulkona rastipisteitä kiertäen. Annettujen palautteiden perusteella nämä rastipisteet olivatkin suosituin osio koko viikonlopussa. Asteikolla 1-5 (1=erittäin huono, 5=erittäin hyvä) sai ulkoiluosuus arvosanaksi 4,7!

Aluepalaverien ja kylpylän jälkeen alkoi valmistautuminen päivälliselle ja tanssi-iltaan. Illan artisti Teemu Harjakari sai myös poikkeuksellisen hyvät arviot yleisöltään (4,35). Ehkä osasyynä oli se, että tanssista vähemmän välittäville oli tarjolla yökerho ja karaoke. Omat uskolliset kannattajat löytyvät tällekin illanviettotavalle.

Sunnuntaipäivä käynnistettiin palkitsemisilla. Vuoden Liikuttaja 2017 on Suomi 100 -hanke. Jaakko Paavela -stipendin (847 €) sai Nurmijärven Latu. Yhdistyksen valinnassa perusteluina olivat muun muassa jäsenmäärä, joka on saavuttanut uuden ennätyksensä tänä vuonna, 1061 maksanutta jäsentä. Uutta puhtia yhdistyksen toimintaan ovat tuoneet polkujuoksu ja jo aiemmin aloitettu maastopyöräily. Kummassakin lajissa pyörivät säännölliset viikkovuorot.

Järjestön kokous sunnuntaina sujui napakasti asiansa osaavan puheenjohtajan toimesta. Toimintasuunnitelma ensi vuodelle hyväksyttiin pienin muutoksin, joista yhdistyksille tärkein on syyskokousviikonlopun muutos viikkoa aikaisemmaksi eli 20.-21.10.2018. Tämä kannattaa merkitä muistiin heti. Paikkakuntahan on Espoo.

Hallitusvalintoja tehtiin myös. Uudelleen valittuina, vanhoina jäseninä Suomen Ladun hallituksessa, jatkavat Maaselän Ladusta Helena Kinnunen ja Jyväskylän Ladusta Raimo Saarinen. Sen sijaan Karhulan Ladun Helena Kempas luopui pestistään kuuden hallitusvuoden jälkeen. Seuraajana aloittaa Henri Kekkonen Saimaan Ladusta.

Kaikki kokousmateriaalit ovat yhdistysten käytettävissä uudella yhdistyspalvelut -sivustolla www.yhdistyspalvelut.suomenlatu.fi -> aineistot-> järjestön kokoukset -> syksy 2017.

Suomen Ladun toimisto kiittää Jyväskylän Ladun luottamushenkilöitä ja aktiiveja, jotka olivat kanssamme yhdessä luomassa mukavaa
kokousviikonloppua!

Teksti: Johanna Yli-Opas
Kuva: Jyväskylän Latu

Ladataan...