Jäsenyhdistykset voivat jatkossa tehdä sääntömuutosilmoituksen sähköisesti yhdistysrekisterissä

to 1. lokakuuta 2020 12.20.00

Yhdistysrekisterin sähköisen asioinnin uudistaminen jatkuu. Lokakuun alusta jäsenyhdistykset voivat ilmoittaa sähköisesti sääntömuutoksen, joka perustuu PRH:n ennakkotarkastamiin sääntöihin.

Uusi palvelu otettiin käyttöön 1. lokakuuta. Uudistetut ilmoittamisen ohjeet on julkaistu prh.fi-sivuilla.

Ilmoittamiseen tarvitaan sääntöjen diaarinumero. Jäsenyhdistysten mallisääntöjen diaarinumerot ovat
Yhden kokouksen mallisäännöt 2018/001945Y
Kahden kokouksen mallisäännöt 2018/001946Y

Diaarinumeroa tarvitaan, kun jäsenyhdistys ilmoittaa muutetut säännöt yhdistysrekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Jäsenyhdistys voi samalla ilmoittaa tarvittaessa uuden nimen ja kotipaikan.

PRH:n ennakkotarkastamiin sääntöihin perustuva sääntöjen muutosilmoitus maksaa 1. lokakuuta alkaen sähköisessä palvelussa 50 euroa ja paperilomakkeella 180 euroa.

Ennakkotarkastukseen perustuvan muutosilmoituksen voi tehdä sähköisesti, jos varsinainen ennakkotarkastushakemus on saapunut PRH:een vuonna 2017 tai sen jälkeen. Ennakkotarkastuksen diaarinumeron neljä ensimmäistä numeroa kertovat ilmoituksen saapumisvuoden.

Jos jäsenyhdistys haluaa poiketa ennakkotarkastettujen sääntöjen sisällöstä, sen täytyy tehdä tavallinen sääntöjen muutosilmoitus. Tällöin käsittelymaksu on suurempi.

Tavallisen sääntöjen muutosilmoituksen voi tehdä joko sähköisessä asiointipalvelussa tai paperilomakkeilla.