Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Hyvinvointia ulkoilusta -hanke

Hyvinvointia ulkoilusta -hanke

ke 9. elokuuta 2023 16.16.00

Hyvinvointia ulkoilusta -hanke liikuttaa noin +65-vuotiaita yhteisöllisen ja matalan kynnyksen ulkoilutoiminnan avulla.

Hankkeessa koulutetaan innokkaita vapaaehtoisia ulkoilutoiminnan vertaisohjaajiksi Suomen Ladun jäsenyhdistyksistä. Vertaisohjaajat järjestävät ulkoilutoimintaa, esimerkiksi viisi tapaamiskertaa, osallistujien lähiympäristössä. Vertaisohjaajat saavat liikkumisen ja yhdessä tekemisen kautta iloa myös omaan vastaavaan elämäntilanteeseen.

Hankkeessa tuotetaan ja jaetaan erilaisia ulkoiluideoita, joista vertaisohjaajat voivat koota ja muokata niin itselleen kuin kohderyhmälleen sekä ulkoilun toimintaympäristöön sopivimmat sisällöt.

Jäsenyhdistyksen tarjoama ulkoilutoiminta mahdollistaa alueellisen yhteistyön myös muiden saman ikäryhmän hyvinvointiin keskittyneiden toimijoiden kanssa.

Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa ja siinä tehdään tiivistä yhteistyötä valtakunnallisen Ikiliikkuja -ohjelman ja ohjelmaa koordinoivan Ikäinstituutin kanssa.

Mukaan hankkeen ohjausryhmään!

Etsimme innokasta ja hankkeen kohderyhmään sopivaa Suomen Ladun jäsentä mukaan ohjausryhmään. Oletko se juuri sinä? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Hyviksi todetut toimintamallit jakoon jäsenyhdistysten kesken!

Oletko ohjannut tai osallistunut jäsenyhdistyksessäsi matalan kynnyksen ja noin +65-vuotiaille sopivaan toimintaan? Tai onko sinulla jotain erityistä toivetta jonkun toimintamuodon kehittämiseen? Jätä ideasi ja toiveesi tästä.

Lisätietoa hankkeesta ja ilmoittautuminen syyskuun alussa avautuviin koulutuksiin.

Kysy lisää hankkeesta ja sen koulutuksista: virpi.jussila@suomenlatu.fi

Ladataan...