Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Haluatko perustaa frisbeegolf-radan?

Haluatko perustaa frisbeegolf-radan?

pe 29. tammikuuta 2016 09.51.00

Suomen Latu tarjoaa viidelle jäsenyhdistykselle mahdollisuuden perustaa uuden frisbeegolf-radan omalle paikkakunnalle.

Frisbeegolf on voimakkaassa kasvussa oleva liikuntamuoto.

Lajia harrastetaan frisbeegolf-radoilla, joita on Suomessa noin 400. Radat ovat pääasiassa kuntien, yritysten ja frisbeegolfseurojen ylläpitämiä.

Frisbeegolf on matalan kynnyksen laji, joka sopii lähes kaikenikäisille kuntoon ja varallisuuteen katsomatta. Voimakkaasti lisääntynyt ratojen määrä tuo lajin harrastamisen mahdolliseksi useimmilla paikkakunnilla. Laji soveltuu erinomaisesti pienissä ryhmissä harrastettavaksi. Frisbeegolf voikin tuoda yhdistyksen toimintaan uuden kesäisen lajivaihtoehdon ja uusia jäseniä.

Suomen Ladun jäsenyhdistyksistä jo parikymmentä on ottanut frisbeegolfin lajikseen. Juankoskella paikalliset harrastajat perustivat frisbeegolf-jaoston yhdistyksen alle. Myös Kotkassa on perustettu oma lajijaosto yhdistykseen.

Suomen Latu toimitti viime vuonna anomusten perusteella seitsemälle yhdistykselle koreja uusien ratojen rakentamista varten. Tätä toimintaa tullaan jatkamaan myös 2016. Samoin jatkuu Suomen Ladun ja Frisbeegolfliiton yhteistyö lajin edistämiseksi.

Paikkakunnalle uusi frisbeegolfrata

Suomen Latu tarjoaa viidelle jäsenyhdistykselle mahdollisuuden perustaa uusi frisbeegolf-rata omalle paikkakunnalle. Järjestö toimittaa valitulle yhdistykselle yhdeksän korin setin ja Frisbeegolfliitto on luvannut asiantuntija-apua ratojen suunnitteluun. Vastuu radan rakentamisesta, tarvittavista luvista ja niihin liittyvistä kustannuksista jää yhdistykselle. Yhdistys voi tehdä yhteistyötä kunnan tai paikallisten yrittäjien kanssa. Frisbeegolfrata voisi olla hyvä keino vilkastuttaa esimerkiksi latumajojen käyttöä kesäisin.

Pyydämme jäsenyhdistyksiltä kirjallisia ehdotuksia frisbeegolf-radan perustamisesta. Vapaamuotoisessa ehdotuksessa on mainittava:

  • hankkeen vastuuhenkilö yhdistyksessä
  • yhdistyksessä käytettävissä olevat henkilö- ja muut resurssit radan tekemiseen
  • mahdollinen yhteistyö kunnan tai yrityksen kanssa
  • ehdotus radan sijoituspaikaksi
  • aiotun sijoituspaikan maanomistaja(t) ja mahdolliset neuvottelut/sopimukset tämän kanssa
  • toimitusosoite frisbeegolf-koreille. Korien tarkka toimitusajankohta ilmoitetaan myöhemmin, mutta se on huhti-toukokuun vaihteessa
  • rakentamisen ajankohta ja arvioitu valmistumisaika

Yhdistys löytänee tarvittaessa apuvoimia radan rakentamiseen myös paikallisista lajin harrastajista. Frisbeegolfliitto auttaa löytämään kontakteja tätä varten.

Ehdotukset toimitetaan allekirjoittaneelle 8.4. mennessä. Valituille yhdistyksille ilmoitetaan jo 15.4., jotta suunnittelu saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti. Rakentaminen on korien saatavuuden puolesta mahdollista aloittaa toukokuussa.

Frisbeegolfterveisin,

Juhani Lehto
asiantuntija, frisbeegolfvastaava
Suomen Latu ry
juhani.lehto@suomenlatu.fi
044-7226320

Ladataan...