Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Hae Hyvinvointia luonnosta -kiertuetta ja virittäydy kanssamme Metsämielelle

Hae Hyvinvointia luonnosta -kiertuetta ja virittäydy kanssamme Metsämielelle

ma 17. joulukuuta 2018 14.55.00

Jo 10 minuutin luonto-oleilu laskee sykettä, hengitystiheyttä ja verenpainetta sekä vähentää stressihormoneita. Tule kuulemaan ja kokemaan lisää uusimmista luonnossa liikkumisen tutkimustuloksista ja terveysvaikutuksista. Hae Hyvinvointia luonnosta -tapahtumakiertuetta omalle paikkakunnallesi 31.12.2018 mennessä. 

Hyvinvointia luonnosta -kiertue toteutetaan elo-syyskuussa, tämä yleisölle avoin pientapahtuma sopii myös arki-iltana toteutettavaksi. Kiertuetapahtuma on käytännönläheinen, kestoltaan n. 3h, sisältäen kokemuksellisen luontoretken Suomen Latu Metsämieli -menetelmän ohjattujen helppojen ja selkeiden harjoitusten avulla sekä uusinta tietoa luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista. Kiertuetapahtuman lopuksi on varattu myös aikaa yhdistyksen oman toiminnan jatkosuunnittelulle.

Hyvinvointia luonnosta -kiertueen tavoite on edistää matalan kynnyksen luontoliikkumista ja sen aloittamista ohjatusti. Suomen Latu Metsämieli -menetelmällä tarjoamme yhdistyksille uusia työvälineitä myös jo olemassa oleviin retkiin ja toimintaan. Tavoitteena on jakaa tietoa uusimmista luonnossa liikkumisen ja -oleilun tutkimustuloksista ja terveysvaikutuksista. Tarkoitus on jalkauttaa uudenlaista toimintaa yhdistyksiin ja innostuneille järjestämmekin Suomen Latu Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutuksia lokakuusta alkaen. Pitkällä tähtäimellä uudella toimintatavalla saadaan myös uusia jäseniä ja vapaaehtoisia mukaan yhdistyksen toimintaan.

Kiertueen hyvinvointitapahtuma järjestetään yhdessä jäsenyhdistyksen kanssa. Järjestävä yhdistys valitsee paikan (toteutus esim. ulkoilualueella, latumajan tuntumassa, laavulla) ja vastaa toiminta-alueen tai tilan varaamisesta, sen kustannuksista ja paikallisesta markkinoinnista. Suomen Latu vastaa kiertueen sisällön luomisesta, ohjeistuksesta yhdistyksille, kiertuetapahtuman ohjaajasta sekä tukee tapahtumaa järjestävää yhdistystä materiaalein. Materiaaleja voi hyödyntää myös jatkossa. Hyvinvointia luonnosta -tapahtumakiertuetta haetaan 31.12.2018 mennessä sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoja Hyvinvointia luonnosta -kiertueesta sekä Suomen Latu Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutuksesta saat lastentoiminnan suunnittelija Reija Koivulta, reija.koivu@suomenlatu.fi, puh. 050 513 6540.

Suomen Latu Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus

Hyvinvointia luonnosta -toiminnan tueksi ja jatkumoksi toteutetaan loppuvuonna 2019 lokakuusta alkaen kolme päivän mittaista, avointa Suomen Latu Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutusta. Koulutuksen tavoite on antaa tietopuolista materiaalia, tukea vertaisvetäjyyttä, antaa lisää valmiuksia ja valmiita harjoituksia vetää hyvinvointipainotteisia retkiä sekä monipuolistaa yhdistyksen lajitarjontaa ja toiminnan osallistujakuntaa.

Kuva: Sampsa Sulonen

 

 

Ladataan...