Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Geokätköilijät huomio! Järjestetään siivoustapahtumia 15.-23.9.

Geokätköilijät huomio! Järjestetään siivoustapahtumia 15.-23.9.

ma 25. kesäkuuta 2018 10.56.00

Kahdesti vuodessa on kansainvälinen CITO-viikko, jolloin geokätköilijät ympäri maailman järjestävät siivoustapahtumia. Suomen Ladun jäsenyhdistykset voisivat syksyllä 2018 järjestää sarjan siivoustapahtumia esimerkiksi laavuilla tai muilla retkikohteilla. Samalla on mahdollisuus tutustuttaa uusia ihmisiä Ladun toimintaan.

Siivottavia kohteita löytynee pienellä mietinnällä. Kohteiden valinnassa voi käyttää apuna muita yhdistyksiä, paikallisia ympäristöviranomaisia tai Metsähallituksen väkeä. CITO-tapahtuman kohteena voi olla myös vieraslajien poistotalkoot, joita järjestetään ensi syksynä mm. Terve askel luontoon -hankkeessa (www.allergia.fi/luontoaskel) sekä paikallisten ympäristöyhdistysten toimesta. Geokätköilijöistä voidaan saada hyvä lisä näihin talkooporukoihin.

Jotta tapahtumasta tulee virallinen, se pitää julkaista geocaching.com -sivulla. Tapahtuma julkaistaan samalla lailla kuin tavallinen kätkö, mutta sen kätkötyypiksi valitaan ”Siivoustapahtuma” (CITO – Cache In Trash Out). Kätkön asettamispäivän sijaan annetaan tapahtuman tuleva päivämäärä.

Kätkön kuvaustekstissä kerrotaan, mihin kellonaikaan tapahtuma on ja mitä ohjelmaa tapahtumassa on. Siivoustapahtumassa tärkeitä tietoja ovat mm. tarjolla olevat siivousvälineet, hanskat jne. Lisäksi kannattaa antaa ohjeita esimerkiksi pysäköintimahdollisuuksista. Jos tapahtuma järjestetään kansallispuistossa tai muulla suojelualueella, pitää mahdolliset suojelualueen rajoitukset myös ohjeistaa.

Kätkön tekijäksi voi kirjoittaa esimerkiksi järjestävän Suomen Ladun jäsenyhdistyksen nimen tai siihen voi jättää myös kuvauksen tekijän oman kätkönimimerkin. Kätkökuvauksessa kannattaa mainita, jos jäsenyhdistys on tapahtumaa järjestämässä.

Esimerkki menneen CITO-eventin kuvauksesta löytyy täältä: https://coord.info/GC6EYCQ

Jos yhdistyksessänne on geokätköilijöitä, välitä tämä viesti heille!

Lisätietoja ja ohjeita saa tarvittaessa Suomen Ladun toimistolta Mika Asikaiselta (mika.asikainen@suomenlatu.fi)

Ladataan...