Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Esittelyssä: Markku Ilmavirta

Esittelyssä: Markku Ilmavirta

ti 28. toukokuuta 2019 09.45.00

Juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on Markku Ilmavirta.

Kuka olet? Kerro lyhyesti itsestäsi?
Olen Markku Ilmavirta, 67-vuotias Torniossa syntynyt pellolainen. Töitä tein lähes 40 vuotta Alkossa, 25 vuotta myymäläpäällikkönä. Työpaikka oli Torniossa, Kemissä, Pellossa, Rovaniemellä, Muoniossa ja Ylitorniolla.

Pellon Latu ja Polku ry:n johtokunnassa olen ollut vuodesta 1984 lähtien, sihteerinä vuodesta 1988 lähtien. Olen käynyt Suomen Ladun opaskurssit ja sen myötä olen ollut Kiilopäällä talkoolaisena viikko-oppaana kahdeksana vuonna sekä kouluttajana Akumajan retkeilykursseilla kolme kertaa.

Pellon Ponnen suunnistusjaoston jäsenenä kesäharrastuksiin kuuluu viikottaiset iltarastit ja ratamestarin tehtävät kerran kesässä.
Pellon kunnanvaltuutettuna olin kolme kautta ja kunnan tarkastuslautakunnassa viisi kautta. Tällä hetkellä kuulun Pellon kunnan ulkoilureittitoimikuntaan. Muita harrastuksia ovat mm. hiihto, tanssi, lentopallo, marjastus ja Lions-toiminta. Perheeseen kuuluu vaimo (latuyhdistystoiminnassa vahvasti mukana) ja yksi tytär, jolla on miehensä kanssa kolme lasta.

Kauanko olet ollut Suomen Ladun hallituksessa ja missä roolissa/rooleissa?
Olen ollut Suomen Ladun hallituksessa syksystä 2018 alkaen.

Mikä on ollut parasta hallitustyöskentelyssä?
Olen ollut vasta puoli vuotta hallituksessa ja tämä aika on ollut tutustumista Suomen Ladun hallitustyöskentelyyn. Kokoukset ovat olleet mukavia ja hallituskaverit ovat ottaneet minut hyvin mukaan porukkaan. Osa hallituksen jäsenistä on entuudestaan tuttuja ja lopuista on tullut tuttuja heti. Kokoukset ovat olleet asiallisia ja hyvin johdettuja ja käsiteltävät asiat on perusteltu hyvin. Olen jopa uskaltanut ottaa puheenvuoroja kokouksissa.

Entä löytyykö mitään parannettavaa?
Hallitustyöskentelyyn en löydä nyt mitään muuta parannettavaa kuin, että aika loppuu joskus kesken, kun on mielenkiintoisia keskustelun aiheita. Suomen Ladun toimistostakaan en löydä parannettavaa. Sieltä tulee paljon materiaalia yhdistyksille toiminnan tueksi. Kiertueet ovat olleet hyviä ja mielenkiintoisia.

Ladataan...