Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Esittelyssä: Jorma Tahvanainen

Esittelyssä: Jorma Tahvanainen

ma 15. kesäkuuta 2020 12.00.00

Juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on Jorma Tahvanainen Vammalasta.

Olen 62-vuotias eläkeläinen, joka toimii nykyisin yrittäjänä (mökkitalkkari yms.) Minulla on kaksi aikuista poikaa, jotka ovat maailmalla ja kuvan t-paidan teksti kertoo loput.

Olen ollut jäsenenä Vammalan Retkeilijöissä reilut 10 vuotta. Puheenjohtajana menee nyt neljäs kaksivuotiskausi. Kuulun myös Retki- ja vaellusoppaisiin, missä olen johtokunnassa nyt toisella kaksivuotiskaudella. Samoin toinen kausi on meneillään Suomen Ladun maastopyörätyöryhmässä.

Hain mukaan Suomen Ladun hallitukseen, koska halusin päästä vaikuttamaan toimintaan valtakunnallisella tasolla. Kun kävin Ladun järjestämät opaskurssit, tutustuin Vuoren Ilpoon (joka oli edeltäjäni hallituksessa) sekä Ilmavirran Markkuun, joka on myös hallituksessa. Huomasin, että he ovat mukavia miehiä ja vielä hallituksessa. Kun Ilpo ilmoitti luopuvansa hallituspaikasta, ilmoitin halukkuuteni. Ja tulin valituksi. Nyt on menossa ensimmäinen kolmivuotiskausi Suomen Ladun hallituksessa.

Parasta hallitustyöskentelyssä on se, että voin tuoda esille jäsenistön pyytämiä asioita ja heidän mietteitään, ja voin välittää viestejä muulle hallitukselle. Hallituksessa käsitellään Suomen Ladun asioita kokonaisuudessaan, ei paikallisella tasolla. Hallituksen kokouksissa olevat henkilöt ja Suomen Ladun henkilöstö tekevät parhaansa jäsenistön hyväksi.

Uutena hallituksen jäsenenä en ole vielä täysin perillä toimintatavoista. Kokouksissa käsiteltäviä asioita on paljon ja kokoukset kestävät useita tunteja. Ennen hallituksen kokousta saamme esityslistan ja työvaliokunnan esitykset tutkittavaksemme. Joskus tuntuu, että valmisteltavista asioista voisi kertoa vielä enemmän etukäteen. Etukäteistiedoissa voisi olla enemmän avoimuutta. Hallituksen kokoukset menisivät siten vielä joustavammin.

Jos joku asia Suomen Ladun toiminnassa askarruttaa tai olisi hyviä ideoita mielessä, ottakaa yhteyttä hallituksen jäseniin, niin viemme asiaa eteenpäin.

Suomen Ladun hallituksen yhteystiedot löydät täältä

Ladataan...