Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Esittelyssä: Helena Kinnunen

Esittelyssä: Helena Kinnunen

ke 20. toukokuuta 2020 08.42.00

Juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on Helena Kinnunen Reisjärveltä.

Olen Helena Kinnunen Reisjärveltä Pohjois-Pohjanmaalta. Lapsuuskotini on maatila Reisjärvellä, joten lapsuuden ja nuoruuden olen saanut elää maalla lähellä luontoa maatilan vuodenkierron ja sen töiden rytmittäessä elämää. Perheeni ja ystävieni kanssa olen oppinut liikkumaan luonnossa retkeillen, marjastaen ja hiihtäen. Opiskelut ja työt ovat kuljettaneet vuosikymmenten kuluessa minua eri puolilla Suomea Lapissa, Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Enimmäkseen olen työskennellyt kehitysvammapalveluiden työtehtävissä. Luonnossa liikkuminen on ollut itselle merkittävin harrastus läpi elämän. Saa nähdä tuleeko harrastuksesta vielä jossain muodossa myös työ, vuosi sitten valmistuin Muoniosta erä- ja luonto-oppaaksi.

Paikallisen yhdistyksen Maaselän Ladun retkille olen osallistunut ensimmäisiä kertoja lukioaikana. Yhdeksänkymmentäluvulla Reisjärvellä järjestettiin kansalaisopistossa Suomen Ladun retkenohjaajakoulutusta, johon osallistuin. Siitä lähtien olen myös toiminut ohjaajana monenlaisilla retkillä ja tapahtumissa. Noin kymmenen vuotta sitten tulin valituksi Maaselän Ladun johtokuntaaan ja tämä aika on ollut hyvin aktiivisen toiminnan vuosia sekä yhdistyksessä että alueellamme. Suomen Ladun kokousviikonloppuihin osallistuminen, monet ohjaajakurssit ja tapaamiset ovat tuoneet Suomen Ladun tarjonnan ja tuen yhdistystoimintaan tutuksi ja sitä kautta monipuolistaneet ja kasvattaneet myös oman yhdistyksen toimintaa.

Minun edeltäjänä Suomen Ladun hallituksessa oli Petri Kulha Kokkolan Ladusta Oulun latualueelta. Kesken Petrin hallituskauden hänet valittiin Suomen Latu Kiilopään oppaaksi 2016 ja paikka hallituksessa tuli täytettäväksi. Oulun latualueella oli tuolloin useampi hyvä ehdokas hallitukseen, alueella käytiin vaali ehdokkaista ja tulin tuolloin valituksi Petrin tilalle. Hallitustyöskentely ja käsiteltävät toiminnan ja talouden asiakokonaisuudet ovat olleet jo ennestään tuttuja, koska olen myös oman kotikuntani ja alueeni päättäjä. Suomen Ladun hallituksessa työskennellessä on päässyt tutustumaan toiminnan kokonaisuuteen, peilaamaan asioita strategiassa sovittuihin tavoitteisiin ja periaatteisiin, sekä oman alueen ja yhdistysten tarpeisiin ja mahdollisuuksiin. On ollut mukava päästä suunnittelemaan ja valmistelemaan käytännön asioita ja toimintasuunnitelmia yhteistyössä toimiston ja Kiilopään työntekijöiden kanssa. On oppinut tuntemaan monia uusia ihmisiä ja sitä kautta erilaisia näkemyksiä asioihin, omakin ajattelukulma on avartunut.

Olen pitkälti tehnyt töitä ja toiminut luottamushenkilönä julkisissa tehtävissä kunnissa, kuntayhtymissä ja maakunnissa. Olen siis tottunut siihen, että asiat ovat julkisia eukäteen ja jälkikäteen ja vain erittäin harvoissa tapauksissa luottamuksellisia ja salaisia. Itselleni on ollut opettelemista siinä, että järjestössä sekä esityslistat että pöytäkirjat ovat luottamuksellisia eivätkä julkisia asiakirjoja. Hyvää kehitystä näissä asioissa on ollut viime vuosina se, että hallituksen kokousten muistiot ovat kaikkien luettavana nettisivuilla ja yleisten kokousten asiakirjoissa on jo etukäteen kommentointimahdollisuus kokousedustajilla.

Toivon, että jokainen voi iloita ja nauttia juuri niistä tehtävistä, joissa toimii vapaaehtoisena. Meitä kaikkia tarvitaaan, joku tarvitsee juuri sinua. Nautitaan tästä keväästä ja tulevasta kesästä luonnossa oleillen ja liikkuen.

Helena Kinnunen

Ladataan...