Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Esittelyssä: Anja Korhonen

Esittelyssä: Anja Korhonen

to 28. maaliskuuta 2019 07.31.00

Uusi juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on 1. varapuheenjohtaja Anja Korhonen.

Olen Anja ”Anu” Juankoskelta Juicen pitäjästä, varrelta virran. Perheeseeni kuuluu kaksi tytärtä ja poika. Mummutettavia löytyy kaksi.

Jäseneksi Juankosken Kuntoilijoihin liityin 80-luvun jossain vaiheessa. Aktiivitoimintani latulaisena alkoi v. 1998, jolloin minut pyydettiin sihteeriksi. Ja siitä saakka näitä latuja ja polkuja on tullut tallattua hyvinkin ahkerasti. Voi sanoa elämäni täyttyneen latulaisuudesta ja latuystävistä. Kuntoilijoiden puheenjohtajaksi valinta tuli v. 2002 ja jatkuu toistaiseksi edelleen.

Luonto ja metsä ovat tulleet lähelleni, samoin liikunta aktiivisesti latutoiminnan myötä. Metsän humina ja polut sekä veden liplatus ovat elementtejäni, joista ammennan voimaa. Tuli nuotiolla, takassa, tulisijassa ja vaikkapa, tälläisella romantikolla, kynttilänliekki ovat myös rauhoittavaa katseltavaa. Harrastan monenmoista liikuntaa mm. mölkky, kyykkä, kirkkovenesoutu, hiihto, pyöräily, patikointi, sauvakävely, talviuinti ja kesäuinti. Lasten- ja perheiden toiminta sekä toiminta kummiluokan kanssa on lähellä sydäntäni. Mökkeily, marjastus kuuluvat myös läheisesti kesääni.

Suomen Ladun hallituksessa olen ollut useamman kauden (2010–2021). Uusin kolmivuotiskausi alkoi v. 2019. Vuodesta 2011 olen toiminut järjestötoimikunnan puheenjohtajana. Olen ollut Suomen Ladun hallituksen 2. varapuheenjohtajana ja vuodesta 2016 lähtien 1. varapuheenjohtajana. Työvaliokunnassa olen mukana varapuheenjohtajuuspestin myötä. Ensikosketuksia työryhmätoimintaan Suomen Ladussa koin Lapset-Nuoret-Perheet työryhmässä sekä retkisoututyöryhmässä. Hallitukseen tulin latualuetoiminnan kautta. Toimin alueyhdyshenkilönä Savo-Karjalassa (2005-2010).

Hallitus- ja työvaliokuntatyöskentelyssä on selkeät vastuualueet käsitellä asioita. Työvaliokunnassa valmistellaan asiat hallituksen kokouksiin ja käsitellään henkilöstöasioita. Hallitustyöskentelyssä koen tärkeksi saada tuoda asioita paikallisyhdistysten näkövinkkelistä ja niiden toiminnasta täällä ruohonjuuritasolla. Hallitustyöskentelyssä paikallisyhdistys- ja aluetoiminta ovat itselleni luontainen osa-alue, koska tämä toiminta kuuluu vetämäni järjestötoimikunnan alaisuuteen. Kaikenkokoisten yhdistysten ääni tulee kuulua.

Hallitustyöskentelyyn osallistuvat valitut henkilöt tulevat eri puolelta Suomea, joten näkökulmia asioihin löytyy. Niistä päästään hyvin keskustelemaan. Hallituksen ilmapiiri ja yhteisöllisyys asioiden hoitoon on kiitettävää. Sitoutuminen, jota arvostan, on ollut koko ajan erittäin korkealla. Asioiden laajuus ja syvällisyys varmasti yllättää jokaista hallitukseen tulevaa, mutta useamman vuoden jälkeen huomaa sen rikkauden ja tärkeyden miten asiat tulevat esille ja huolelliseen mietitään. Mikään kysymys, kyseenalaistaminen tai mielipide ei ole turha vaan otetaan keskusteluissa huomioon.

Hallitustyöskentelyn suunnitelmallisuutta, ajakäyttöä ja strategian mukaista työskentelyä on parannettu ja organisoitu joustavammaksi ja samalla tehokkaammaksi. Hallitus pyrkii miettimään ja arvioimaan jokaisen jäsenen osaamisalueet, joita sitten hyödynnetään työskentelyssä. Tämä on koko hallituksen tahtotila toiminnan parantamiseen.

Jatkokaudelle lähdin latualueemme toivomuksesta. Lisäksi itselläni oli halukkuutta jatkaa vielä yksi kolmivuotiskausi. Sitoutumiseni Suomen Ladun toimintaan ja hallitustyöskentelyyn on vahva. Voin tuoda tietoa ns. eturivin paikalta niin alueelle kuin paikallisyhdistyksiinkin.

 

Ladataan...