Tilaa uutiset sähköpostiisi

Ajankohtaiset järjestöuutiset 11 kertaa vuodessa.

Uutishaku

Hae aihealueittain

Ota yhteyttä

Yhdistyspalveluiden ajankohtaiset uutiset ovat Suomen Ladun tuottamia. Uutisista vastaavat Marianne Holmberg ja Lotta Vuorela. Yhteydenotot ja palautteet:

yhdistyspalvelut@suomenlatu.fi

Avantokummit uusien talviuimareiden tukena

Avantokummit uusien talviuimareiden tukena

ke lokak. 19 12:47:00 2016

Järvenpään Latu järjesti talviuinninohjaajakoulutuksen tammikuussa 2016.

Järvenpään Latu järjesti talviuinninohjaajakoulutuksen tammikuussa 2016. Koulutus järjestettiin yhteistyössä Suomen Ladun kanssa Järvenpään Vanhankylänniemessä.

Järvenpäässä oli viime talvena talviuimareita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tarve koulutukselle sai alkunsa talviuimareiden osallistujamäärän reippaasta kasvusta. Talviuimarit halusivatkin, että kaikki halukkaat ensikertalaiset uimaan tulijat saavat tarvittaessa lajiin perehdytyksen. Järvenpään Latu halusi tarjota uusille talviuinnista kiinnostuneille mahdollisuuden perehtyä lajin saloihin vertaistuen kanssa. Koulutukseen osallistui kymmenen aktiivista talviuimaria ja se kesti 7 tuntia.

Koulutuksessa koulutettavat saivat ajankohtaista tietoa talviuinnista. Kurssilla käytiin läpi turvallisen talviuinnin perusperiaatteita, talviuinnin terveysvaikutuksia sekä hypotermiapotilaan tunnistamista ja hoitoa. Koulutukseen sisältyi myös käytännön harjoittelua, jossa talviuimarit opastivat ensikertalaisia uimareita turvallisuus- sekä uintipaikkaan liittyvissä käytännön asioissa.

Koulutuspäivän päätteeksi ryhmäläisistä kumpusi idea avantokummiudesta. Avantokummi kuulosti ryhmäläisistä rennolta nimikkeeltä ja sen jälkeen päätimmekin puhua vain avantokummeista. Kummina toimimisen edellytyksenä on halu toimia opastajana ja aito kiinnostus talviuintia kohtaan.

Talviuinninohjaajakoulutukseen osallistujista lähes kaikki toimivat kevään 2016 aikana uusien uimareiden ohjaustehtävissä, osa toimi useampaan kertaan. Uusilta uimareilta tuli ainoastaan positiivista palautetta avantokummitoiminnasta. Talviuimareiden yhteisö Järvenpäässä on tunnettu avoimuudestaan ja uusien uimareiden lämminhenkisestä vastaanotosta.

Anne Uotinen
Talviuintivastaava
Järvenpään Latu ry

Ladataan...