Apua koronaepidemian hidastamiseen ulkoilun etiketillä

to 26. maaliskuuta 2020 08.16.00

Toivomme, että yhdistyksesi tarjoaa juttua paikallislehteen.

Juttu paikallislehdessä olisi nyt erityisen tärkeä, koska kaikki ulkoilijat eivät seuraa sosiaalista mediaa.

Koronaepidemia laajenee Suomessa ja se on vaikuttanut kaikkien arkeen monin tavoin.

Viruksen leviämisen ehkäisemiseksi vastuullinen käytös myös ulkoillessa on nyt erityisen tärkeää. Tätä tarkoitusta varten teimme uuden ulkoilun etiketin. Siinä on kuvitettuna ohjeena mm. laavujen ja ulkokuntosalien välttäminen ja kahden metrin etäisyyden pitäminen muihin ulkoilijoihin.

Suomen Latu tekee etiketistä tiedottamista valtakunnallisessa mediassa. Toivomme, että yhdistykset tarjoaisivat etikettiä ja juttuaihetta nyt omalle paikallislehdelle.

Jutussa voisi esimerkiksi

- kertoa omasta yhdistyksestä, sen toiminnasta ja ulkoilun tärkeydestä nyt, kun pääosa liikuntapaikoista on kiinni

- kertoa ulkoilun etiketistä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

- kertoa ulkoiluvinkkejä ja muistuttaa oman lähiympäristön poluista ja luontoalueista, ulkoilureittiverkostoista ym. ihmisille, jotka eivät välttämättä osaa etsiä tietoa verkosta