Uusimmat uutiset

11.5.2020

Tuumat ja tuntumat: Miksi tasavallan presidentti uusi asusteitaan?

Tuumat ja tuntumat oli Suomen Ladun ex-toiminnanjohtaja Tuomo Jantusen palsta Latu ja Polku -lehdessä kesäkuusta 1989 tammikuuhun 2006. Näitä tietoiskuja tuli jäsenistön luettavaksi kaikkiaan 132 kpl. Nyt meillä on mahdollisuus lukea vielä sellaisia tarinoita, joita ei ole aikaisemmin julkaistu. Näitä on 52 kpl eli uusi historiallinen tarina joka toinen viikko kahden vuoden ajan.

29.4.2020

Järjestäkää iltapalaretki - saatte yhdistyksellenne riippumaton!

Suomen Latu on pääkumppanina mukana Folkhälsanin kaksikielisessä Naturkraft/Luonnosta voimaa perheille -hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on edistää terveellisiä elintapoja ja lisätä perheiden valmiuksia kohdata arjen haasteita luomalla uusia tapoja liikkua luonnossa yhdessä.

Nukutaan yö ulkona 29.8.

Haastekampanja tulee taas! Toivottavasti myös kymmenet tapahtumat keräävät tuhansia nukkujia ympäri Suomen. Muista tilata materiaalituki yhdistyksen tapahtumalle!

29.4.2020

Ulkoluokkapäivä on taas toukokuussa!

Kaikkea toimintaa ei ole peruttu tai siirretty. Ulkoluokkapäivää vietetään Suomessa 14.5.2020. Vaikka nimi “ulkoluokka” saattaa viitata koulumaailmaan, on tapahtuman tavoitteena saada mahdollisimman paljon lapsia ja nuoria ulos leikkimään, liikkumaan ja oppimaan. Näin ollen kaikki ovat tervetulleita ilmoittautumaan tapahtumaan.

Suomen Ladun kevätkokous toteutettiin etänä

Poikkeustilanteessa järjestön kokous toteutettiin etänä. Monivaiheiseen, osallistavaan kokoukseen osallistui 82 jäsenyhdistystä. Tämä on ennätysmäärä aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Hallitus kokousti ennen kevätkokousta

Hallituksen neljäs kokous käsitteli pääasiassa kevätkokouksen asiakirjoja.

Savo-Karjalan latualueen kuulumisia

Helena Turkki toimii Savo-Karjalan väliaikaisena alueyhdyshenkilönä. Alueen aluetyöryhmän kokous pidetään etäyhteyksin 16.5.

Jäsenasioiden vuosikello vuonna 2020

Suomen Latu hoitaa yhteistyössä jäsenyhdistysten kanssa Ankkuri-jäsenrekisteriä.

27.4.2020

Kun yhdistykset etäkokouksiin digiloikkasivat

Poikkeusolojen takia perinteisten kokousten vaihtoehdoksi on tullut etäkokoustaminen erilaisia virtuaalisia ratkaisuja käyttäen.

27.4.2020

Tuumat ja tuntumat: Tahko Elimäelle pyöräilemään 92-vuotiaana