Uusimmat uutiset

19.5.2020

Hyvinvointipolku mielen maisemiin -materiaali on valmis

Kuvalliset kysymystaulut johdattelevat polulla kulkijat oman mielen maisemiin.

Suomen Ladun frisbeegolfin mestaruuskisat

Suomen Ladun jäsenyhdistysten jäsenten kesken kisaillaan vuosittain frisbeegolf-mestaruudesta. Seuraavat kisat järjestetään 8.8.2020 Lieksassa.

Onnistunut Kutsu päättäjä ulos -tapahtuma Nurmijärven malliin

Nurmijärven Latu ja Polku järjesti viime vuonna onnistuneen Kutsu päättäjä ulos -tapahtuman. Kuinka se tehtiin ja mitä huomioitiin?

14.5.2020

Suomen Ladun koronalinjauksiin ei muutoksia

Suomen hallituksen ilmoitus rajoitteiden purkamisesta mahdollistaa pienet kokoontumiset jo kesällä. Suomen Ladun järjestötason tapahtumia ei kuitenkaan pidetä touko-heinäkuun aikana.

12.5.2020

Taas on vaikuttamisen paikka: Kutsu päättäjä ulos

Kutsu oman kuntasi päättäjät tai ulkoiluun vaikuttavat sidosryhmät laavulle, laiturille, retkelle tai vaikka frisbeegolfaamaan! Tapahtuma-aika on 21.9.-4.10.2020.

11.5.2020

Tuumat ja tuntumat: Miksi tasavallan presidentti uusi asusteitaan?

Tuumat ja tuntumat oli Suomen Ladun ex-toiminnanjohtaja Tuomo Jantusen palsta Latu ja Polku -lehdessä kesäkuusta 1989 tammikuuhun 2006. Näitä tietoiskuja tuli jäsenistön luettavaksi kaikkiaan 132 kpl. Nyt meillä on mahdollisuus lukea vielä sellaisia tarinoita, joita ei ole aikaisemmin julkaistu. Näitä on 52 kpl eli uusi historiallinen tarina joka toinen viikko kahden vuoden ajan.

29.4.2020

Järjestäkää iltapalaretki - saatte yhdistyksellenne riippumaton!

Suomen Latu on pääkumppanina mukana Folkhälsanin kaksikielisessä Naturkraft/Luonnosta voimaa perheille -hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on edistää terveellisiä elintapoja ja lisätä perheiden valmiuksia kohdata arjen haasteita luomalla uusia tapoja liikkua luonnossa yhdessä.

Nukutaan yö ulkona 29.8.

Haastekampanja tulee taas! Toivottavasti myös kymmenet tapahtumat keräävät tuhansia nukkujia ympäri Suomen. Muista tilata materiaalituki yhdistyksen tapahtumalle!

29.4.2020

Ulkoluokkapäivä on taas toukokuussa!

Kaikkea toimintaa ei ole peruttu tai siirretty. Ulkoluokkapäivää vietetään Suomessa 14.5.2020. Vaikka nimi “ulkoluokka” saattaa viitata koulumaailmaan, on tapahtuman tavoitteena saada mahdollisimman paljon lapsia ja nuoria ulos leikkimään, liikkumaan ja oppimaan. Näin ollen kaikki ovat tervetulleita ilmoittautumaan tapahtumaan.

28.4.2020

Suomen Ladun kevätkokous toteutettiin etänä

Poikkeustilanteessa järjestön kokous toteutettiin etänä. Monivaiheiseen, osallistavaan kokoukseen osallistui 82 jäsenyhdistystä. Tämä on ennätysmäärä aikaisempiin vuosiin verrattuna.