Uusimmat uutiset

5.10.2020

Ulkoillaan turvallisesti – Suomen Ladun suositukset lokakuussa 2020

Suosituksia Suomen Ladun jäsenyhdistysten toimintaan koronapandemian ajallen.

1.10.2020

Jäsenyhdistykset voivat jatkossa tehdä sääntömuutosilmoituksen sähköisesti yhdistysrekisterissä

Yhdistysrekisterin sähköisen asioinnin uudistaminen jatkuu. Lokakuun alusta jäsenyhdistykset voivat ilmoittaa sähköisesti sääntömuutoksen, joka perustuu PRH:n ennakkotarkastamiin sääntöihin.

28.9.2020

Kestävän kehityksen työryhmän kuulumisia

Työryhmä testasi tapaamisessa erilaisia vastuullisia vinkkejä.

28.9.2020

Tuumat ja tuntumat: Huikeat rahoituskuviot Kilimanjaron reittihankkeessa (osa II)

Tuumat ja tuntumat oli Suomen Ladun ex-toiminnanjohtaja Tuomo Jantusen palsta Latu ja Polku -lehdessä kesäkuusta 1989 tammikuuhun 2006. Näitä tietoiskuja tuli jäsenistön luettavaksi kaikkiaan 132 kpl. Nyt meillä on mahdollisuus lukea vielä sellaisia tarinoita, joita ei ole aikaisemmin julkaistu. Näitä on 52 kpl eli uusi historiallinen tarina joka toinen viikko kahden vuoden ajan.

25.9.2020

Kuukauden ulkoiluteko: Vanhasta metsähallituksen tukkikämpästä tuli vuokratupa Maaselän Ladun talkoovoimin

Reisjärvellä toimiva Maaselän Latu huomasi, että Metsähallitus oli luopumassa osasta vanhoja kämppiään ja purkamassa niitä. Purkulistan kärjessä oli Ison Hiisijärven vanha tukkikämppä, joka oli siirtynyt metsätilakaupassa valtion omistukseen, mutta jolle Metsähallituksella ei ollut käyttötarvetta. Kämpän tarina uhkasi loppua. Mutta ei, kämppä jatkaa tehtävässään ainakin seuraavat 30 vuotta, mikä on latuyhdistyksen ja Metsähallituksen välisen vuokrasopimuksen kesto.

Liittymislomake uudistui!

Jäseneksi liittyminen on nyt entistä helpompaa! Uusi lomake on aiempaa selkeämpi ja helppokäyttöisempi.

Vuoden 2021 valtakunnalliset tapahtumat

Vuonna 2021 on tulossa useita erilaisia kiertueita, tapahtumia ja kampanjoita. Nämä tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Suomen Ladun toimiston ja tapahtuman järjestävän yhdistyksen kanssa. Tapahtumat ovat loistava tapa innostaa ihmisiä ulkoilemaan ja saada yhdistykseen uudenlaista toimintaa!

Sydänviikkoa vietetään retkeillen

Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna 27.9.-4.10. Samaan ajankohtaan ajoittuu myös 29.9. vietettävä Maailman sydänpäivä.

Suomen Ladun syyskokous 2020

Syyskokous toteutetaan tänä vuonna hybridikokouksena, eli osallistuminen on mahdollista joko paikan päällä Ikaalisissa tai etäyhteyden välityksellä.

Esittelyssä: Matti Niemelä

Juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on Matti Niemelä Helsingistä.