Uusimmat uutiset

27.11.2020

Suomen Latu Kiilopään jäsenviikot vuonna 2021

Tutustu jäsenviikkoihin ja varaa omasi!

26.11.2020

Hiihdon olosuhteiden edistämistä, talviuintia ja lumikenkäilyä toiminnallisen tuen kannustamana

Suomen Ladun myöntämä toiminnallinen tuki on kannustanut jäsenyhdistyksiä kokeilemaan uusia lajeja, kehittämään uusia toimintamuotoja sekä perustamaan huoltopisteitä lajin edistämiseen. Vuosina 2018-2020 myönnettävä tukisumma on ollut 300-1000 euron suuruinen, ja tuella on saatu todella monimuotoista toimintaa aikaiseksi.

Vuoden 2021 valtakunnalliset tapahtumat

Vuonna 2021 on tulossa useita erilaisia kiertueita, tapahtumia ja kampanjoita. Nämä tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Suomen Ladun toimiston ja tapahtuman järjestävän yhdistyksen kanssa. Tapahtumat ovat loistava tapa innostaa ihmisiä ulkoilemaan ja saada yhdistykseen uudenlaista toimintaa!

Esittelyssä: Maarit Marttila

Juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on Maarit Marttila Vesilahdesta.

Vuoden jäsenyhdistyksen valinta

Suomen Latu palkitsee vuosittain keväällä yhden esimerkillisesti toimineen jäsenyhdistyksensä Jaakko Paavela -stipendillä.

25.11.2020

Kuntoa ja virkistystä kävellen ja sauvakävellen

Suomen Ladun toimintasuunnitelmassa vuodelle 2021 kerrotaan Tahko Pihkala -seuran kävelytempauksesta ensi toukokuussa. Tarkoituksena on haastaa suomalaiset sauvakävelemään. Toteuttajiksi toivotaan mahdollisimman monta latuyhdistystä eri puolilta Suomea.

Harrastamisen Suomen mallin avustushaku

Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemassa Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

24.11.2020

Onnistunutta jäsenhankintaa Rakastu retkeilyyn -kiertueella

Rakastu retkeilyyn -kiertuetapahtumissa yhdistyksiin liittyi yhteensä yli 100 jäsentä.

23.11.2020

Tuumat ja tuntumat: Hiihtävää muumia on rakastettu jo 1950-luvulta alkaen

Tuumat ja tuntumat oli Suomen Ladun ex-toiminnanjohtaja Tuomo Jantusen palsta Latu ja Polku -lehdessä kesäkuusta 1989 tammikuuhun 2006. Näitä tietoiskuja tuli jäsenistön luettavaksi kaikkiaan 132 kpl. Nyt meillä on mahdollisuus lukea vielä sellaisia tarinoita, joita ei ole aikaisemmin julkaistu. Näitä on 52 kpl eli uusi historiallinen tarina joka toinen viikko kahden vuoden ajan.

13.11.2020

Toiminnallinen tuki kannustaa kokeiluun ja kehitykseen