Uusimmat uutiset

22.6.2020

Tuumat ja tuntumat: Salamaniskut Ylläskartanon tontille

Tuumat ja tuntumat oli Suomen Ladun ex-toiminnanjohtaja Tuomo Jantusen palsta Latu ja Polku -lehdessä kesäkuusta 1989 tammikuuhun 2006. Näitä tietoiskuja tuli jäsenistön luettavaksi kaikkiaan 132 kpl. Nyt meillä on mahdollisuus lukea vielä sellaisia tarinoita, joita ei ole aikaisemmin julkaistu. Näitä on 52 kpl eli uusi historiallinen tarina joka toinen viikko kahden vuoden ajan.

17.6.2020

Seurakyselyn tulokset

Valtion liikuntaneuvosto (VLN) teki selvitystä koronapandemian akuuteista vaikutuksista liikuntatoimialaan Suomessa. Osana tätä selvitystä oli kysely urheiluseuroille. Seurakyselyllä kartoitettiin koronapandemian vaikutuksia seurojen taloudelle ja toiminnalle. Kysely onnistui hyvin ja siihen saatiin 1436 seuran vastaukset, joista Suomen Ladun jäsenyhdistysten vastauksia oli 40.

16.6.2020

Kuukauden ulkoiluteko: PopUp-poluilla nopeasti uusia reittejä

Poikkeuksellinen koronakevät lisäsi ulkoilua ja monet tunnetut ulkoilureitit ja luontokohteet ruuhkautuivat. Tiirismaan Ladussa tilannetta keksittiin helpottaa tilapäisillä PopUp-poluilla. PopUp-poluilla tarkoitetaan tavallisia luonnonpolkuja, jotka reititettiin mukaviksi kulkea, merkattiin kuitunauhalla ja joista jaettiin tietoa sekä Facebookissa että polun varrella.

16.6.2020

Vielä ehdit saada Nuku yö ulkona -banderollin!

Retkeilybuumi on nyt valloillaan ja ulkona nukkuminen kiinnostaa. Nuku yö ulkona -kampanja kannattaa hyödyntää ja järjestää vaikka pienimuotoinen tapahtuma 29.8.

15.6.2020

Esittelyssä: Jorma Tahvanainen

Juttusarja esittelee Suomen Ladun hallituksen jäseniä. Esittelyvuorossa on Jorma Tahvanainen Vammalasta.

8.6.2020

Tuumat ja tuntumat: Nyt unohdamme karmeat marssikokemuksemme?

5.6.2020

Latulaisten kesäretki Ruunaalle 7.8.

Jos vielä kaipailet muistorikkaita Suomen Ladun leiripäiviä tai haluaisit nauttia komeasta kansallismaisemasta Pohjois-Karjalassa, niin liity seuraamme! Kymi-Vuoksen ja Savo-Karjalan lupsakkaat latulaiset ovat kattaneet hienon kesäretken.

5.6.2020

Palvelemme kesällä rajoitetuin aukioloajoin

Koronapandemian vuoksi Suomen Latu on joutunut lomauttamaan henkilökuntaansa osa-aikaisesti. Tämän johdosta palvelemme rajoitetuin aukioloajoin kesällä. Heinäkuussa Suomen Ladun toimisto on kiinni 6.-24.7.2020 välisenä aikana.

4.6.2020

Suomi Meloo Goes Erämelonta-Jotos!

Elokuussa otetaan askel kohti ”vanhaa normaalia”, kun Suomi Meloo ry järjestää kautta aikain ensimmäisen Erämelonta-Jotos -tapahtuman.

3.6.2020

Pysäköi oikein ja ota huomioon muut tienkäyttäjät

Suomen Latu on julkaissut retkeilijän pysäköintietiketin. Etiketti opastaa, miten pysäköit retkellä oikein ja otat huomioon myös muut tienkäyttäjät.